سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشمند، دانشمند نمی شود، تا اینکه . . .در برابر دانشش چیزی از کالای پست دنیا نگیرد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :14
بازدید دیروز :0
کل بازدید :40780
تعداد کل یاداشته ها : 91
103/2/30
10:37 ص

 

اقلیدس ریاضی دان یونانی حدود 300 سال پیش از میلاد مسیح  به دنیا آمد. پس از مرگ اسکندر مقدونی ، بطلمیوس اول جانشین او شد و کتابخانه ای در اسکندریه تاسیس کرد.اقلیدس  به درخواست بطلمیوس اول برای تدریس به اسکندریه رفت و در این شهر مکتب خود را پایه گذاری کرد.وی که شاگرد مکتب افلاطون بود ، برای نخستین بار در تاریخ رسما" به کار آموزش ریاضی پرداخت .

 


"اقلی" درزبان یونانی به معنای کلید و"دس "به معنای هندسه و"اقلیدس "به معنای "کلید هندسه" است .
بطلمیوس اول هنگامی که خواست هندسه را بیاموزد آن را دشوار دید و ترجیح داد که از راه ساده تری به فهم آن موفق شود، بنابراین از اقلیدس پرسید: آیا امکان دارد قضایا را به نحو ساده تری بیان کرد؟ اقلیدس به وی جواب داد: غیر ممکن است، در هندسه راه مخصوص شاهانه وجود ندارد!
کتاب" مقدمات" اقلیدس که سه قرن قبل از میلاد به نگارش در آمده، به زبان های مختلف دنیا ترجمه شده است و از آن زمان که فن چاپ مرسوم شد تا به حال بیش از2 هزار بار چاپ شده است.این کتاب غیر از بیان هندسه ی مقدماتی شامل تمام معلوماتی است که در دوران او درباره ی نظریه ی اعداد داشته اند .
زمانی که این کتاب منتشر شد، چنان نویسنده اش را مشهور کرد که تا20 قرن بعد هرگونه تغییر در آن به معنی توهین به مقدسات عالم محسوب می شد.
اصول هندسه ی اقلیدس در مدارس متوسطه تدریس می شود. این کتاب دارای 13 مقاله است . درهندسه ی اقلیدسی یک سری مفاهیم اولیه نظیر خط ونقطه  وپنج اصل به عنوان بدیهیات آن پذیرفته می شوند وسایر قضایا بااستفاده از این اصول استنتاج می شوند .اصل اول : برای هر دو نقطه ی دلخواه ، می توان پاره خط  واصل این دو نقطه را رسم کرد .اصل دوم : هر پاره خط  رامی توان به طور نامحدود امتداد داد تا خط راستی به دست آید  .اصل سوم : می توان دایره ای با هر نقطه ی دلخواه به عنوان مرکز و شعاعی برابر طول یک پاره خط دلخواه رسم کرد.اصل چهارم: همه ی زاویه های قائمه با هم مساویند.اصل پنجم :ازیک نقطه خارج یک خط ،یک وفقط یک خط می توان موازی با خط مفروض رسم کرد .
قضیه ی اقلیدس که درباره ی نامتناهی بودن اعداد اول بحث می کند، یکی از شاهکارهای استدلال ریاضی است. تامدت ها مردم بر این تصور بودند که اصل موضوع های اقلیدس هیچ گاه قابل تغییر نیست، اما دانشمندان برجسته ای چون ریمان و لوباچفسکی، علم ریاضیات را توسعه دادند و هندسه هایی غیراقلیدسی ارائه کردند.
اقلیدس نابغه ی برجسته ای بود که ذوق سرشاری در زمینه ی تدوین داشت و این مطلب را می توان با مطالعه ی کتاب های او به خوبی متوجه شد. وی در سال 265 پیش از میلاد وفات یافت .



                               
منابع :
کتاب شرح حال ریاضی دانان ایران وجهان
نوشته ی: اکبرمرتضی پور
http:// KAYHANNEWS.IR
http:// KHSCHOOL.IR

نویسندهک ابولفضل خدادی فرد

89/11/15::: 5:29 ع
نظر()
  
  

 

busssstop_narenji_ir.jpg

مدتی است شهروندان سانفرانسیسکو که با اتوبوس های شهری تردد می کنند این امکان را پیدا کرده اند که در بازی های آنلاین گروهی نیز شرکت کنند.

 

یاهو در یک طرح تبلیغاتی اقدام به نصب نمایشگرهای لمسی بزرگ در 20 ایستگاه اتوبوس شهری در سانفرانسیسکو کرده است. نصب این صفحات امکان شرکت مسافران را تا زمان آمدن اتوبوس در بازی ها و پازل های آنلاین فراهم کرده است. هر مسافر می تواند با مسافران منتظر در ایستگاه های دیگر در بازی های آنلاین رقابت کند.

 

هر کس که بتواند در این بازی ها بیشترین امتیاز را در 2 ماه بازی کسب کند، یک بلیط شرکت در ارکستر هدیه می گیرد.

 

نصب این تابلو سرگرمی جالبی برای شهروندان محسوب می شود. هر مسافر می تواند به جای انتظار کشیدن در یک مسابقه گروهی شرکت کند. البته امیدوارم باخت هر فرد منجر به خرد شدن این صفحه لمسی یاهو نشود!

  نویسنده :ابولفضل خدادی فرد


  
  

 

دوباره باید شاهد ظهور تبلت جدیدی در میان اندرویدی ها باشیم. ال.جی هم تصمیم گرفته که به بازار رقابت وارد شود. البته تصمیم این شرکت فقط وارد شدن در این بازار نیست، بلکه می خواهد بهترین در این عرصه هم باشد. برای این منظور، در قدم اول تبلت G-Slate ارائه شده است که شامل SoCتگرا 2 – یک صفحه نمایش سه بعدی 8.9 اینچی – دوربین سه بعدی و البته سیستم عامل Honeycomb است. از نسل چهارم هم در این مدل پشتیبانی شده است. البته در شبکه T-Mobile و با سرعت 21 مگابیت بر ثانیه. از HSPA هم پشتیبانی می شود.

 

سیستم روی چیپ 1 گیگاهرتزی تگرا 2 استفاده از رزولوشن HD 720p و محتوای 3 بعدی را روی تبلت ها ممکن می سازد. البته امکان استفاده از خروجی سه بعدی، آن هم با کیفیت تمام اچ.دی وجود دارد. دوربین پشتی این تبلت 5 مگاپیکسلی بوده و مجهز به دو شاتر مجزا برای ضبط محتوای سه بعدی در کیفیت تمام اچ.دی می باشد. این فناوری به نام Stereoscopic 3D هم شناخته می شود. شایان ذکر است که تمامی محتوای سه بعدی ای که روی مونیتور این تبلت نمایش داده می شود، نیازمند عینک مخصوص هستند.

تبلت G-Slate همچنین از یک دوربین 2 مگاپیکسل جلویی سود می برد که برای کنفرانس های ویدئویی کاربرد دارد. 32 گیگابایت حافظه داخلی هم از دیگر مشخصات این تبلت است. مانند بیشتر تبلت هایی که این روز ها عرضه می شوند، این یکی هم از ژیروسکوپ و شتاب سنج پشتیبانی می کند. هنوز اطلاعاتی در مورد قیمت این تبلت در دسترس نیست. اما T-Mobile و LG اعلام کرده اند که این تبلت احتمالا در بهار امسال عرضه خواهد شد. حالا رقابت باز هم سخت تر شده است. گر چه تگرا 2 از محتوای 3 بعدی پشتیبانی می کند اما تگرا 2.5 که معروف به Tegra2 3D است؛ برای این کار مناسب تر می باشد. همچنین شاید استفاده از عینک برای دیدن محتوای سه بعدی یک تبلت کار خیلی جالبی نباشد! به هر حال هر تبلتی در کنار محاسنش، معایبی هم دارد و این امری طبیعی است...

 

شما در این بازار داغ، بین زوم - پلی بوک - آیپد - گلکسی تب - جی.اسلیت و ... کدام را انتخاب می کنید و شانس کدام یک را برای موفق شدن، بالاتر می دانید؟

 

نویسنده:ابولفضل خدادی فرد


  
  

iconvert2.jpg

پیش از ورود و عرضه دوربین های دیجیتال، دوربین های نگاتیوی ابزار متداول ثبت لحظات در قاب تصویر بوده است. درون این دوربین هافیلم عکاسی قرار می گرفت و شخص پس از عکاسی برای ظهور و چاپ باید به لابراتوار های عکاسی مراجعه نموده و اقدام به چاپ و آرشیو آنها در آلبوم می نمود. ‏

شما هم از این دسته مستثنی نیستید و احتمالا چندین و چند نگاتیو دارید که حاوی خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای شما است و نگران از بین رفتن آن هستید. ‏

بهترین راه رفع این نگرانی دیجیتالی کردن این نگاتیو ها است . شاید به نظر کار آسانی نیاید اما با دستگاه iConvert این کار راحت شده است. ‏

‏iConvert دستگاهی است که به سهولت و با تنها فشردن یک دکمه نگاتیو ها و اسلایدهای شما را اسکن و به عکس دیجیتال تبدیل می کند. تنها کافیست نگاتیو را درون نوار مخصوص قرار داده و دکمه اسکن را فشار دهید . برای استفاده از این دستگاه نیازی به کامپیوتر نیست و با وضوح 1800 DPI آن را اسکن و فایل را در یک کارت حافظه از نوع SD ذخیره می کند. ‏

‏iConvert دارای صفحه نمایشی 2.4 اینچی است و قیمت آن 100 دلار می باشد. ‏

نویسنده: ابولفضل خدادی فرد


  
  

 

تا حالا شاید آیپد بهترین تبلتی بود که شما می توانستید خریداری کنید. اما اکنون اوضاع در حال تغییر است. سیستم عامل Honey Comb در نمایشگاه CES معرفی شده بود و شما در نارنجی هم با مشخصات کلی اش آشنا شدید. اما شب گذشته در مراسمی این سیستم عامل در عمل به نمایش گذاشته شد و توانستیم ببینیم چه توانایی ها در آن نهفته است. در این مقاله پنج قابلیت اساسی را معرفی می کنیم که هانی کامب دارد و iOS نه! پس با ما همراه باشید.

 

سیستم آگاه سازی مفید، ساده و بدون ایجاد مزاحمت

جنگ اندروید و آی.او.اس به تلفن های همراه محدود نشده است. گوگل به بازار تبلت ها متمرکز شده و قابلیت های عالی زیادی را هم روی این سیستم عامل پیاده سازی کرده است که آن را بیش از پیش برای تبلت ها مناسب می سازد. خیلی از این قابلیت ها، جذاب تر از امکانات مشابه در آی.او.اس هستند و همین می تواند نقطه برتری اندروید به شمار رود. در این مقاله نمی خواهیم در مورد مشخصات تبلت های اندرویدی و یا آیپد صحبت کنیم. بلکه خطاب ما خود سیستم عامل های اندروید و iOS است.

 

آگاه سازی در آی.او.اس، چیزی نیست جز یک سری از نوار های pop-up طولانی که کاربران را آزار می دهد. در واقع سیستم نوتیفیکیشن این سیستم عامل، برای آیفون طراحی شده است اما در تبلت خسته کننده می باشد. چرا که در تبلت، فضای بیشتری نسبت به یک تلفن در اختیار شماست و این چیزی است که طراحان سیستم آگاه سازی iOS، در نظر نگرفته اند. حالا سیستم آگاه سازی اندروید آمده تا همه چیز را عوض کند. این سیستم کاملا کارآمد است و مزاحمتی برای شما ایجاد نمی کند. کنترل های موزیک به موقع از پایین صفحه نمایش بالا می آیند. دکمه خانه نیازی به دوبل کلیک ندارد و نیازی هم به حرکات اضافه برای متوقف کردن یا عوض کردن آهنگ ها احساس نمی شود. از این رو شما را با وادار کردن به حرکات اضافی خسته نمی کند.

 

در اندروید 3 وقتی یک پیام دریافت می کنید؛ نوار کوچکی در پایین صفحه ظاهر شده و به شما هشدار داده و ناپدید می شود. در آیپد؛ تمام آگاه سازی ها به طور یکسان توسط یک Pop-up نمایش داده می شوند. به طوری که گاهی واقعا بی مورد هستند و باعث مزاحمت می شوند. مثلا به دلیل همین آگاه سازی های عجیب و غریب که صفحه را اشغال می کنند، ممکن است در یک گیم ببازید و یا موقعیت خود را در ویدئو های آنلاین از دست بدهید. حتی گاهی موجب غلط املایی نا خواسته هم می گردد. خلاصه این که گاهی به جای کمک به سازمان دهی کار ها؛ شما را کاملا آشفته می کند.

 

مولتی تسکینگ واقعی و کار آمد:

زمانی که آی.او.اس به هیچ وجه زیر بار محیا کردن مولتی تسکینگ واقعی نمی رفت؛ اپل حفظ باتری و بازدهی را دلیل این کار عنوان می کرد. اما حالا که سخت افزار های جدیدی برای تبلت ها روانه بازار شده است واقعا مولتی تسکینگ نمی تواند عمر باتری را کاهش دهد. همین حالا هم با وجود پردازنده های دو هسته ای برای تبلت ها؛ نه تنها قدرت برای مولتی تسکینگ کم نیست، بلکه زیادی هم می آید! پس دلایلی که قبلا اپل عنوان می کرد، حالا اصلا موجه نیستند. البته اپل اکنون بیش از یک سال است که امکان مولتی تسکینگ واقعی را هم فراهم کرده است. اما این تمام ماجرا نیست:

 

پنل چند وظیفه گی در اندروید 3، برای بالا آمدن فقط به یک ضربه روی صفحه خانگی احتیاج دارد. (در آیپد دو ضربه است!) این پنل، تمامی اپلیکیشن های در حال کار را نمایش می دهد و ناوبری آسانی هم برای کاربرد دارد. ساده است و مهم ترین مزیت آن: اینترفیس فوق العاده برای مولتی تسکینگ است که آیپد از آن بی بهره می باشد. البته ساختار ها در آیپد مشکلی ندارند و این اینترفیس است که باید در آپدیت نرم افزاری بعدی منتظر بهبود آن بود.

 

یک صفحه خانگی بهتر:

 

درست است که در آیفون و آیپاد تاچ نمایش جدولی آیکون ها راهی خوب برای مدیریت اینترفیس است اما در آیپد فضای بسیار بیشتری دارید و با وجود مونیتور 10 اینچی، دیگر دلیلی ندارد که از همان نمایش جدولی استفاده کنیم. در آیپد؛ به کمک فولدر ها می توانیم اپلیکیشن ها را به خوبی مدیریت کنیم و از این رو نیازی به اشغال صفحات زیاد برای جا دادن آیکون تمامی اپلیکیشن ها نداریم. پس نمایش جدولی آنچنان هم گیج کننده نیست. اما آیا باید به همین قانع بود؟ چرا نباید صفحه خانگی جایی برای به کارگرفتن ویجت ها داشته باشد؟

 

این یک واقعیت است که بسیاری از اپلیکیشن ها به عنوان ویجت، بهتر کارایی دارند تا به عنوان یک اپلیکیشن مستقل. همین قابلیت استفاده از ویجت ها، اگر در آیپد هم محیا شود؛ می تواند کلاس تازه ای از اپلیکیشن هایی را همراه داشته باشد که با قابلیت توسعه پذیری آسان در اپ استور عرضه می شوند. اینطور است که هم کاربران سود می بینند و هم خود اپل!

 

یک اپلیکیشن بهتر برای دوربین:

چرا هزاران اپلیکیشن دوربین برای آی.او.اس وجود دارد که همه آن ها از اپلیکیشن بومی نصب شده روی آن بهتر اند؟ چون اپلیکیشن دوربین این سیستم عامل؛ فقط یک دکمه ساده است که با فشار دادن آن می توانید عکس بگیرید! البته آیپد از همین هم محروم است. چون اصلا دوربین ندارد. پس دوربین و اپلیکیشن مناسب برای آن یک قابلیت است که از نسل بعدی آیپد انتظار داریم. خوشبختانه اپل هنوز نسل دوم آیپد را ارائه نداده است و فرصت دارد که اپلیکیشن دوربین را تا آپدیت بعدی بهبود ببخشد. ما اپل را به دلیل فلسفه اش که فقط آنچه را که نیاز داریم در دسترسمان می گذارد؛ دوست داریم و دقیقا به همین دلیل است که نرم افزار دوربین باید بهبود بیابد. چون ما به بیش از یک دکمه شاتر و یک دکمه سویچ بین فیلم برداری و عکاسی نیازمند هستیم!

 

اندروید به خوبی به ما نشان داد که یک آرایش خوب دکمه ها روی اپلیکیشن دوربین؛ باید چگونه باشد. پس خیلی خوشحال خواهیم شد اگر آرایشی مشابه را روی آیپد بعدی هم ببینیم. گرچه خود این هم جای بهبود بسیاری دارد. مثلا می تواند با شفافیت کمتری باشد (حالت شیشه ای) تا تصویر را به طور تمام صفحه نشان دهد. به هر حال این بهبود بسیار خوبی است که می تواند روی iOS بعدی اعمال شود.

 

خریدن آسان برنامه ها روی مرورگر و بدون نیاز به هماهنگ سازی

اپ استور آیتیونز بسیار خوب کار می کند. می توانید مستقیما از طریق آیپد و یا از طریق کامپیوتر پول اپلیکیشن ها را پرداخت کنید. اما نقطه رقابت بر سر میزان آسان بودن خرید اپلیکیشن ها و فرستادن آن ها به دستگاهتان است. مشکل آیتیونز به الزام سینک کردن دستگاه ها با یک دیگر بر میگردد. بسیاری از افراد هم دقیقا از همین کار متنفر اند. اگر قرار باشد یک تغییر هم در نسخه بعدی آی او اس به دست آید، همین است که از هماهنگ سازی دستگاه ها با آیتیونز جلوگیری شود. پس : آقای اپل! به وادار کردن ما به سینک کردن گجت هایمان ادامه نده. این کار آزار دهنده و کند و بی مورد است. لطفا از گوگل پند بگیر.

 

و جاهایی که آیپد هنوز حکمرانی می کند...

با این که چندین امکان عالی به تبلت های اندرویدی اضافه خواهند شد و خیلی از آن ها می تواند الگویی برای اپل باشد؛ اما آیپد هنوز هم تبلت بسیار خوبی است. در این بخش خواستیم به چند نکته مثبت آیپد اشاره کنیم تا این تبلت دوران ساز را فقط مورد نقد قرار نداده باشیم.

 

طراحی ظاهری: مطمئنا طراحی خوب آیپد، یکی از نقاط قوت بزرگ آن است اما اصلا نقطه قوت اندروید نیست چرا که به شرکت هایی که از آن استفاده می کنند؛ وابسته است. اما اپل می تواند هر کاری که می خواهد با طراحی محصولاتش انجام دهد. پس از این نظر آیپد پیروز ماجرا است.

 

سادگی: شاید همان چیزی که در بالا به عنوان نقطه قوت اندروید مطرحش کردیم، این جا نقطه ضعف آن شود. البته این مورد برای همه صدق نمی کند و بعضی پیچیدگی را ترجیه می دهند. آیپد و سیستم عامل iOS بسیار ساده و در عین حال به اندازه کافی پیشرفته می باشند. پس اگر پیشرفته بودن را در عین سادگی می خواهید؛ آیپد گزینه مناسب تری است. اما اگر به رابط کاربری بسیار سریع و کمی پیچیده علاقه بیشتری دارید؛ اندروید برای شماست.

 

AirPlay: قابلیت استریم کردن چند رسانه ای که توسط AirPlay به آیپد آورده شده است واقعا عالی و در عین حال ساده و زیبا است و به خوبی با سیستم عامل همگام می شود. متاسفانه هنوز هم چیزی به این خوبی روی اندروید دیده نشده است.

 

سخت افزار: در ابتدای مقاله عنوان کردیم که می خواهیم به سیستم عامل ها بپردازیم. اما واقعا نمی توان از این جنبه در آیپد گذشت. اپل همیشه در سخت افزار برنده بوده است. با صفحه نمایش عالی تر و احساس بهتری که از سرعت به کاربر می دهد. گرچه اندرویدی ها هم سخت افزارشان را دوست دارند؛ اما واقعا نمی توان آیپد اوایل سال 2010 را با زوم که قرار است به زودی وارد بازار شود مقایسه کرد. اما آیپد نسبت به هم سن و سالانش در سخت افزار عالی عمل کرده است. باید منتظر باشیم تا ببینیم آیپد 2 قرار است چه کند؟

 

شما چه چیز هایی را در اندروید می بینید که iOS و دستگاه های مبتنی بر آن، فاقد آن ها هستند؟ نظر خود را بیان کنید.

 

نویسنده:ابولفضل خدادی فرد


  
  
<      1   2   3   4   5   >>   >